Εισαγωγή στη Θεραπευτική Δημιουργική Γραφή και Βιβλιοθεραπεία/Θεραπεία μέσω Ποίησης (ΒΙΒΛΙΟ)

Το παρόν βιβλίο είναι ένας εύχρηστος και πρακτικός οδηγός πλοήγησης στο επιστημονικό πεδίο της θεραπευτικής δημιουργικής γραφής και στο συναφές πεδίο της βιβλιοθεραπείας/θεραπείας μέσω ποίησης. Έχει ως στόχο να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο να προσανατολιστεί στις νέες αυτές θεραπευτικές προσεγγίσεις, οι οποίες αφορούν στη χρήση της γραφής και της λογοτεχνίας στον χώρο της ψυχικής υγείας, καθώς και να έρθει σε επαφή με μερικά από τα πιο δυναμικά και ευέλικτα εργαλεία που διαθέτουμε σήμερα για τη δημιουργική διερεύνηση του εαυτού, την ψυχική εξέλιξη και την αυτοβοήθεια.

Περιλαμβάνει τα εξής τρία μέρη:

  • Πρώτο μέρος: Ενημέρωση για σημαντικά θεωρητικά θέματα και παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων και βασικών εννοιών και αρχών.
  • Δεύτερο μέρος: Βασικές τεχνικές της θεραπευτικής δημιουργικής γραφής και πώς αυτές εφαρμόζονται στην πράξη, με συγκεκριμένα παραδείγματα.
  • Τρίτο μέρος: Θεραπευτική αξιοποίηση της ποίησης στον χώρο της ψυχικής υγείας. Μέθοδοι και τεχνικές για αναπτυξιακές και θεραπευτικές παρεμβάσεις με τη χρήση δημοσιευμένων ποιητικών συλλογών/ποιημάτων, αλλά και ποιητικών δημιουργιών του ίδιου του θεραπευόμενου.

Ο επιστημονικός κόσμος ανακαλύπτει ξανά τη γραφή, αυτήν τη φορά ως προς τη θεραπευτική της ικανότητα και τη δύναμη που έχει να επιδρά θετικά στο σώμα και στην ψυχή. Οι σύγχρονες έρευνες καταδεικνύουν την ικανότητα της γραφής να ενισχύει τις δημιουργικές, αναπτυξιακές και θεραπευτικές δυνάμεις που υπάρχουν μέσα μας και καθιερώνουν τη γραφή και τη λογοτεχνία ως αποτελεσματικά μέσα πρόληψης, ψυχολογικής ευημερίας (psychologicalwell-being), προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *