Ταυτότητα Ιστοσελίδας

 

203

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ είναι η ικανότητά μας να συνδυάζουμε,  με νέο τρόπο, το οποιοδήποτε  υλικό έχουμε στη διάθεσή μας, για  να παράγουμε νέες μορφές, να βρίσκουμε λύσεις και να μετασχηματίζουμε την πραγματικότητα, αλλά και τον εαυτό μας.

ΕΚΦΡΑΣΗ είναι η διαδικασία με την οποία εκδηλώνουμε και γνωστοποιούμε σκέψεις και συναισθήματα. Είναι, επίσης, η δυνατότητα να μετατρέπουμε συναισθήματα σε λέξεις ή να μεταφέρουμε  συναισθήματα στο σώμα, στο πρόσωπο, τη φωνή, σε ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα κ.ά.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ είναι ο τρόπος ή οι τρόποι διαχείρισης πραγμάτων και θεμάτων.

Καλώς ήρθατε

στον χώρο των Δημιουργικών και Εκφραστικών Θεραπευτικών Προσεγγίσεων και στον ιστότοπο όπου η Ψυχολογία συναντιέται με την Αυτοέκφραση, τη Δημιουργικότητα, τον Λόγο, την Τέχνη και την Τέχνη του Ευ Ζην.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε έγκυρα και υπεύθυνα για τις θεραπευτικές και αναπτυξιακές δυνατότητες της έκφρασης, της δημιουργικότητας και της τέχνης και την αξιοποίησή τους  στους χώρους της ψυχικής  υγείας, της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης.

Η διαχειρίστρια ιστοσελίδας

                ●* ●* ●*

Άννα Αντωνοπούλου PhD, ECP,

Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής, Κοινωνιολόγος

ECP-Ψυχοθεραπεύτρια /Δραματοθεραπεύτρια

……………………………………….

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Dr Άννα Αντωνοπούλου είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (E.A.P.) και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (Εuropean Certificate of Psychotherapy -ECP). Eίναι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδας (Ε.Ε.Ψ.Ε), της Βρετανικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών (BADTh) και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής ‘Ενωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Δ.Π.).

Έχει διδακτορικό στις Επιστήμες της Αγωγής στο θέμα της δημιουργικότητας (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), πτυχίο Κοινωνιολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο), πτυχίο Δραματοθεραπείας (Institute of Dramatherapy of London) και επιμόρφωση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία (Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων).

Έχει διδάξει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία για δέκα συνεχή έτη (1993-2003) εφαρμόζοντας δημιουργικές και εκφραστικές μεθόδους και τεχνικές. Έχει, επίσης, διδάξει σε βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια στο Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το Άθυρμα».

Ως συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας, χρησιμοποιεί μεθόδους Δημιουργικής/Εκφραστικής προσέγγισης σε πλαίσιο ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης.

Ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση  δημιουργικών και εκφραστικών  προσεγγίσεων  στον χώρο της ψυχικής υγείας,  της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Εισαγωγή στη Θεραπευτική Δημιουργική Γραφή και Βιβλιοθεραπεία /Θεραπεία μέσω Ποίησης”, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “24 γράμματα”.