Εισαγωγή στη “Δημιουργική Γραφή και Προσωπική Ανάπτυξη”

Εικόνα με βιβλίο -πρόσωπο -Φτερό -8-6-16

                        favicon_selfwriting

Σάββατο 20 Μαΐου 2017  10:30-14:30

 

Η δημιουργική γραφή είναι ένα από τα πιο δυναμικά και ευέλικτα εργαλεία με τα οποία μπορούμε να πάμε πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων, για να συλλάβουμε και να εκφράσουμε τις λεπτές ποιότητες και το συμβολικό περιεχόμενο που έχουν τα βαθύτερα στρώματα της ψυχής μας. Ένα μοναδικό εργαλείο, που μας δίνει τη δυνατότητα να καταγράφουμε την πορεία της υποκειμενικής μας ζωής στην εξέλιξής της και να έχουμε πρόσβαση σε διαδικασίες ανάπτυξης και μεταμόρφωσης του εαυτού.

Τα τελευταία χρόνια η δημιουργική γραφή εισέρχεται όλο και πιο δυναμικά στο χώρο της προσωπικής ανάπτυξης και γενικότερα της ψυχικής υγείας, ανοίγοντας νέες δυνατότητες και επαγγελματικές προοπτικές σε όσους αγαπούν τη γραφή ή θέλουν να αξιοποιήσουν τις αναπτυξιακές και θεραπευτικές της διαστάσεις στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

Ισορροπώντας ανάμεσα στις εκφραστικές θεραπείες και τις αφηγηματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, η δημιουργική γραφή, ως μέσον προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας, αρχίζει, πλέον, να εξελίσσεται σε μια ξεχωριστή μορφή θεραπευτικής προσέγγισης, εμπλουτίζοντας διαρκώς το θεωρητικό της πλαίσιο, τις μεθόδους και τις τεχνικές της.

Στο σεμινάριο, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το νέο τοπίο : «Δημιουργική Γραφή και Προσωπική Ανάπτυξη», όπως αυτό διαμορφώνεται στις μέρες μας, και να έρθουμε σε επαφή με ένα από τα πιο προσιτά, εύχρηστα και αποτελεσματικά μέσα που διαθέτουμε σήμερα στο χώρο της δημιουργικής διερεύνησης και έκφρασης του εαυτού, της ψυχικής εξέλιξης  και της αυτοβοήθειας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εμψυχωτές ομάδων και σε όσους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργική γραφή ως μέσον προσωπικής ανάπτυξης ή/και αυτοβοήθειας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

                                                              favicon_selfwriting

Εισηγήτρια σεμιναρίου:  Άννα Αντωνοπούλου PhD, ECP

Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής, Κοινωνιολόγος, ECP-Ψυχοθεραπεύτρια/Δραματοθεραπεύτρια, Συντονίστρια ομάδων Δημιουργικής Γραφής και Προσωπικής Ανάπτυξης/Θεραπείας

Κόστος συμμετοχής: 50 €

Για να ισχύει η εγγραφή σας απαιτείται η κατάθεση προκαταβολής 20 €, στην Τράπεζα Πειραιώς,  αρ. λογ. GR89 0171 0260 0060 2601 0203 539

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 6977868201 & 210-9317309

Οργάνωση και τόπος διεξαγωγής: «ΚΕΝΤΡΟ» – Δραματοθεραπεία και Θεατρική Έκφραση,   Ευρυδάμαντος & Κράτητος 6 ,  17121 , Νέα. Σμύρνη (κοντά στον Αγ.Σώστη).